I De Hylende Huler

- hvor Lejesvendene kæmper sig tilbage til friheden

- og hvor Pem kommer tilbage mens Kurn får en mystisk sygdom

Det er stadig august, mellem 30 og 35 grader og tørt.

Lejesvendene blev skarpt forfulgt af goblins tilkaldt af vagternes anråb og dødsskrig da lejesvendene brød ud fra det tempelrum hvori de sad fangne. Derfor var lejesvendene både lettede og bekymrede da goblinnerne ikke forfulgte dem ind i nogle naturlige grotter, hvori de tog tilflugt. Kurn nåede lige akkurat med så faldt han omkuld, overvældet af svimmelhed og kvalme fra en mystisk sygdom, som September ikke kunne sætte navn på. I grotterne var der en hylende lyd som varierede i styrke og som til tider lød som høje hyl og til andre tider som dæmpede suk og klagen. Lyden kom fra nogle naturlige kanaler i loftet.

I mørket fandt en kæmpeedderkop dem og Septemer tog kampen op mod den som den eneste, da de øvrige ikke kunne se i den totale mørke der herskede nede bagi grotterne. September tog imod adskillelige bid, men skønt hun blev svækket af edderkoppegiften i blodet så lykkedes det hende alligevel at gøre det af med edderkoppen. Imens trådte Spelling Bee i noget som viste sig at være de jordiske ejendele efter en person som ganske givet har været en magiker og hvis ting derfor fald i god smag hos Spelling Bee, især de fem arcane, magiske scrolls da han jo på dette tidspunkt var ganske uden spellbog.

Imens stod goblinnerne udenfor grotterne og hujede, sikre på at lejesvendene ville møde deres grusomme død for edderkoppens giftige bid. Kort tid efter kom Pem vaklende ind i grotterne uden hans ejendele. Han kunne fortælle at han var blevet overfaldet af goblinnernes magiker da han var vendt tilbage til området med goblinnehulerne. Magikeren havde kastet en spell på ham og fra det øjeblik huskede han intet indtil han blev vækket af hårde slag i ansigtet og maven og sendt ind for at møde den samme skæbne som hans kammerater i edderkoppegrotterne.

Efter en time uden lyde fra grotterne trak goblinnerne sig tilbage, men de var dog snu nok til at efterlade et par vagter. Men lejesvendene benyttede chancen for at komme sig. De udforskede området og fandt et hul i gulvet som viste sig at være en naturlig gang, men gruppen frastod fra at udforkse gangen da de ikke ønskede at møde den mystike Noak, monstret som var skyld i at goblinnerne var begyndt at overfalde menneskene i området. Elfin undersøgte grotten igen og fandt at den døde, udtørrede goblin som Spelling Bee havde trådt i tidligere faktisk var Troi - den goblin som lejesvendene tidligere havde sendt ind til Darax som sendtebud med et forhandlingstilbud - eller ultimatum om man vil.

I stedet valgte gruppen et fremstød mod de to vagter i grotteåbningen efter en nat's hvile og begge blev dræbt af Pem, men den ene nåede at råbe gevalt. Her var det at det gik lidt galt. Elfin og Spelling Bee valgte at følge deres plan og løbe tilbage i grotterne og forsøge flugt gennem en luftkanal i loftet - noget som goblinvagterne ville have set hvis de ikke var blevet udskadeliggjort først. September valgte at følge en anden plan som gik ud på at gruppen skulle søge tilflugt tilbage i tempelrummet. Og Pem, der var i et morderisk raseri valgte at fortsætte ind i rummet med det farvede forhæng hvor Spelling Bee tidligere havde set to udøde væsner. Som Spelling Bee senere sagde: "Det er jo klart at en barbar fortsætte kampen og at præsten løber direkte mod det nærmeste tempel". Ud over skelettet og zombien, så fandt Pem en magisk fælde lige inden for forhænget, som lavede sår på ham uden brug af våben.

Opsplitningen af gruppen ville ikke have været det store problem hvis ikke en større gruppe goblins ankom kort tid efter. Gangen var ganske vidst lagt øde for menneskene og deres medløbere, men gobinnerne kunne høre kamp inde bag forhænget så der stoppede de. Bag forhænget var Pem overbevist om at hans sidste time var kommet - han var ganske udmattet efter hans raseri og helt alene. Bag tempeldøren kunne September ikke høre noget fra gangen og Elfin og Spelling Bee forsøgte at finde ud udgang - og få den stærkt svækkede Kurn med som dog var kommet på benene igen.

Pem ventede på goblinnerne udenfor forhænget skulle gøre noget. September ventede på at hun kunne høre noget udenfor tempeldøren og Elfin og Spelling Bee's flugtforsøg var forgæves. Der gik 10 minutter, så lindede en goblin - Pem kunne høre på goblinnestemmerne at denne goblin var blevet meldt frivillig af en anden goblin - på forhænget. Men de kom stadig ikke ind og Pem havde klemt sig op i et hjørne og han kom ikke ud. Til sidst fandt Elfin og Spelling Bee ud af at luftkanalerne, der var en hel labyrint af kanaler, godt nok ledte op mod den friske luft men også at kanalerne var så små at ingen af dem kunne passere.

Så måtte de to tilbage til grotten og her fandt de Pem under belejring. De startede et angreb, som Pem og September straks fulgte op på og en hård kamp fulgte. En hobgoblin så på fra den anden ende af gangen men da kampen var ovre var denne person væk. Da der kun var een goblin tilbage, stod kun Elfin og September. Den sidste goblin forsøgte at flygte med Elfin afskar ham vejen og tvang goblinnen til at fortsætte kampen - hvilket resulterede i at Elfin blev skåret ned. I sidste ende valgte September at tilse Elfin's sår og lade goblinnen flygte. Den greb chancen og løb ind i goblinnehulerne. Meget kort tid efter kom den tilbage, krydsede den gang som lejesvendene var på og løb den anden vej.

Lejesvendene havde været heldige - alle havde overlevet kampen. Lejesvendene trak sig tilbage til templet hvor de ikke blev forstyrret - selv ikke da de blev der i to dage. Elfin udforskede hulerne, fandt udgangen og en låst dør og soverummet hvor han blandt andet fandt en strikket goblinne-dukke midt på gulvet. Da han meldte tilbage, valgte lejesvendene at gå udenfor hvor Elfin kunne finde nok vand og spiselige rødder og bær til at lejesvendene kunne få sig et tiltrængt måltid mad. Elfin fandt også spor af en evakuering af hulerne.

Hvad nu?

I har 3 opgaver:

I er lige udenfor hulerne, I ved at goblinnerne har evakueret men kender ikke omfanget af evakueringen og om Noak er med eller ej. I kender Troi's skæbne (han døde i edderkoppegrotten). I mangler jeres egendele, herunder ikke mindst Spelling Bee's spellbog.