Natlig skærsmyssel

- og en lille hund bliver næsten lejesvendenes endeligt

- og hvor Kurn kommer tilbage men Pem bliver sendt tilbage byen

Det er stadig august, mellem 30 og 35 grader og tørt.

Efter det gensidige nederlag og tilbagetrækning i goblinnehulernes åbning, trak lejesvendene sig tilbage og at komme til hægterne igen. Elfin ledte gruppen til et sted i skovene på bjergene cirka en times tid som var meget velegnet som lejrplads og hele vejen sørgede elveren for at slette sporet.

Pem, der var blevet syg af mødet med Bronks våben - som øjensynlig ikke var rengjorte - blev sendt tilbage til byen. I bjergene mødte han Kurn, der var på vej den modsatte vej og de to barbarians udvekslede opslysninger før de gik hver deres vej. Med Pems vejledning kunne Kurn nemt finde lejren og han ankom lidt inde i Elfins vagt.

Alligevel lykkedes det goblinnerne at finde lejesvendene ved at lade deres lille hund spore dem. Da lejesvendene således var fundet, blev goblinne krigerne hentet - med bemærkelsesværdig fravær af Darax, deres leder og den mystiske, kvindelige goblin magiker. Et storstilet stormløb på deres lejr blev startet

Bevægelse blev besværliggjort af underskov og klippefremspring, men anvendelse af afstandsvåben var heller ikke uden problemer - mellem mørket og træernes grene og blade så var udsynet mildest talt svækket især for dem som kun havde dagssyn. Spelling Bee måtte først tænde en fakkel for at kunne se fjenderne - og det at bære rundt på en fakkel midt i en kamp midt om natten er umiddelbart ikke nogen god idé men i dette tilfælde kunne de mørkevante goblins se de andre lejesvende lige så godt som de så Spelling Be.

Elfin nedlage goblins med bue og pil i sikkerhed bag et klippefremspring der dannede rammen om selve lejrpladsen, mens Kurn straks gjorde et udfald og havde held med at nedlægge de to hobgoblins, der var med i kampen. September, der ikke havde armor på og som derfor så lidt forkert ud, gjorde ligeledes et udfald og måtte bide i græsset for det - men det reddede sandsynligvis Spelling Bee's liv da han nok ellers ville have været målet for en del goblin javelins

I sidste ende var kun Spelling Bee stående og det var endda kun med stort besvær. De to goblins der stadig var ved bevisthed - ja ved godt helbred - valgte overraskende at tage hele gruppen til fange og de brugte endda en helende drik på Elfin at han ikke skulle dø. De brugte også sådanne drikke på de af deres kammerater som ikke allerede var døde

Derefter var der en grufuld ventetid for Elfin og Spelling Bee (de eneste som var ved bevidsthed) indtil Darax dukkede op som den sejrsikre krigsherre. Men de to lejesvende kunne spore en vis tøven mod at udføre hans ordrer fra de andre goblins.

Med bind for øjnene blev de ført ind i goblinnehulerne og sat ind i templet til ære for Maglubiyet, mens goblinnerne trak sig tilbage for at komme sig efter kampen - men også for at få visse højlydte uenigheder af vejen - uenigheder mellem Darax og den mystiske goblin magiker.

Mens goblinnerne skændtes længere væk i hulerne, så gik Spelling Bee og Elfin på opdagelse, og Elfin opdagede snart resterne af en fontæne i en alkove i templet. Under rallet og stenene fandt de rindende vand som viste sig at være helende og med det til hjælp - og en hel nat's søvn - fik de vækket de øvrige lejesvende.

En videre udforskning af tempelrummet viste at alteret i virkeligheden ikke var til ære for Maglubiyet, men derimod for Moradin - det var øjensynligt dværge som havde lavet hulerne i fordums tid. I alteret - efter at have modtaget stød fra en magisk fælde - fandt Spelling Bee nogle våben og andet godt i et lille, hemmeligt rum

Da lejesvendene således fandt sig ved bevidsthed, deres cleric fyldt op med spells (Spelling Bee's spellbog havde goblinnerne fjernet) så valgte de at forsøge at flygte. Goblinnerne havde ikke kunnet gøre meget i retning af at låse lejesvendene inde, for døren til templet åbnede indad. Derfor kunne lejesvende forholdsvis let liste døren op og angribe de to vagter, som troede at lejesvendene stadig var hårdt såret. Den ene goblin nåede dog at råbe op før han døde.

Udenfor templet vidste lejesvendene ikke hvad vej de skulle tage. Spelling Bee kikkede bag et forhæng og så to udøde i et lille rum med fetisher af hud og knogler og hår på væggen og fra loftet - den ene af de to var helt sikkert et skelet.

Netop da hørtes der trin fra den ene ende af gangen de stod på, og hurtigt tog lejesvendene flugten den anden vej.

Hvad nu?

I har 3 opgaver:

I er inde i goblinne hulerne med få våben og ved dårlig helbred og uden arcane magisk bistand. I ved ikke hvad der er sket med Troi, og I har også mistet besiddelse af Un. Gad vide hvilken vej udgangen er? Hvor mange goblins er der tilbage? Hvad er Noak for en fætter? Og hvilke ubehagelige henrettelsesmetoder har goblinnerne tænkt op i nattens løb?