Barrow's Edge

Det var en varm torsdag august eftermiddag, da Ernst, en af lederne af lejesoldaternes laug, tog imod de nye medlemmers underskrift. Og snart derefter startede den lille gruppe lejesvende deres tur mod Barrow's Edge.

Gruppen gik indtil kl 11 om aftenen takket være den lyse sommernat, og sov derefer til langt op af formiddagen. Dette resulterede næsten i et sammenstød, da Elfin ville spørge om vej men med store huller i sin viden om human omgangstone gjorde han familien nervøs. Pem troppede op - uvist med hvilket formål, men det gjorde ikke familien tryggere. Situationen kom dog under kontrol og med September i lejren (med Kurn som tæt beskytter) så blev hele gruppen inviteret på kaffe og Pem fik endda en pakke skrå. Kun Spelling Bee måtte undvære - han var midt i sin morgenstudie.

De næste par dage var varme og begivenhedsløse, men det fik en brat ende da gruppen løb ind i et overfald på en købmandsvogn. Netop som lejesvendene løb fremad (med September i klar bagtrop), faldt den sidste vagt for overfaldsmændene. Tættere på viste overfaldsmændene sig at være 4 goblins og vagterne at være elvere. De blev nu nedkæmpet til sidste mand (og både de bevidstløse og de som havde overgivet sig, blev dræbt på stedet), ikke mindst takket være Pem, der fældede to goblins med et slag og derefter huggede en goblin midt over.

En nærmere optælling viste at der var 2 bevistløse og 2 døde vagter og ialt 8 goblins - vagterne havde gjort det af med halvdelen. Det viste sig også at købmandsvognens ejer og fører - Line Goodseller - gemte sig blandt sine varer. Hun gav gruppen 120 gp som tak for hjælpen og for at følge hende til Barrow's Edge, hvor hun boede.

Før gruppen tog afsted, gav de en sidste besked til goblins: de satte de døde goblins på stager og da det blev gjort et stykke fra vejen så mente September ikke at det udgjorde nogen fare for almenvellet med nogle rådnende lig på spid

En halv times tid nede af vejen stødte gruppen på en goblin druid og hans ulve-ven, der havde stor succes med at lægge sig i skjul. Elfin, der var fremskudt spejder opdagede ingenting men Kurn, der sad på vognen var straks i aktion. Elfin var den uheldige offer for druidens ild-hånd, men så dukkede Kurn op og ramte ham. Den vilde druid tog straks hævn og ramte Kurn med et spyd - et sår der burde havde dræbt den 16 årige dreng. Men Kurn tog mod smerten som en mand og gav tilbage - hvilket druiden ikke overlevede. Da ulven så dens ven falde, så stak den af med det samme og det udviklede sig til et maraton da Kurn var i berserkergang. Han forfulgte ulven og efter ham Elfin. Men ulven var den hurtigste og til sidst slap den væk.

Sårende blev helet igen og vogenen og dens vagter med elverne i vognen, fortsatte mod byen hvor de ankom til aftensmaden.

Barrow's Edge Inn

I kroen mødte de Mallie Marchess, byleder og ejer af kroen Barrow's Edge Inn samt Arvel Durgedown, en rid dværg der er pengeudlåner, byleder og ikke særlig imponeret af lejesvendene.

Mallie og Arvel antager lejesvendene og giver dem opgaven: "find ud af hvorfor goblinnerne er begyndt at overfalde folk, stop det og bring bevis for at det er stoppet". Belønningen for veludført opgave er 500 GP

Line Goodseller's Emporium

En blandet landhandel styret af Line Goodseller med hjælp af Gerner, en nær ven af Line. I butikken findes der mange ting, men ikke noget af en værdi over 100 gp. Ret mange ting har dog prisen 99 gp, 9 sp og 9 cp.

Templet

Næsten så varieret som Line Goodseller's butik er templet, der udbyder guder for stort set enhver smag - med klar undtagelse af onde guder. Den lokale cleric er Listra som personligt tilbeder Pelor. Hun har fået de to sårede elvere ind. Men September har reduceret antallet af sårede elvere fra 2 til 1 efter et besøg med en healing spell, der gjorde underværker ovenpå Listra's spells.

Som tak for redningen fik September to potions af elverne, en Shield of Faith fra Ehlonna og en Cure Light Wounds fra Correlon.

Mysticality

Den lokale wizard, der er elver, bedriver også spåkone-virksomhed. Derfor er han lidt nervøs da en potentiel konkurrent dukker op i hans butik, men Spelling Bee og Tamior finder hurtigt fælles fodslag og Tamior indentificerer items for gruppen til standard pris og de to wizards bruger en aften på at skrive spells af hinandens spellbøger.

Hvad nu?

I har 3 opgaver:

Arvel mener I skal finde ud af hvor goblinnerne bor, så I kan gøre noget målrettet og helst hurtigt inden flere dør.