Natlig overfald i Drellins Færgeby

- og opklaring af gamle mordgåder

Kort tid efter at gruppen har brugt lejr dagen efter at have styrtet broen over Kraniekløften i dybet, blev de overfløjet af en kimere som fløj sydpå. Gruppen begav sig på vej tilbage mod Drellins Færgeby.

Da de var tæt på byen blev de overfaldet af en kimere, denne gang een med hvidt dragehovede som spyede kulde. Kampen gik godt for gruppen - omend flere heste blev såret så døde ingen af dem og ingen i gruppen. Elfin fandt ud af at hans lille krigshest åbenbart havde smag for potions. Kimeraen slap væk da den hårdt såret fløj væk i dække af skovens høje træer så den ikke længere kunne ses fra morgenstien.

I byen blev gruppen inddraget i byrådsmøde hvor evakuering igen blev diskutteret. De mødte også Teyani Sura, én af Brindols Løver - byens elitesoldater - som berettede om en blokade på vejen mod Rhest. Gruppen fik at vide præcist hvor det var og fortalte til gengæld om udviklingen i Drellins Færgeby. Denne beretning fik Teyani til at opgive et hvil i byen - hun drog straks med en kopi af marchkortet tilbage til sin kaptajn for at beskrive situationen.

Om natten mens gruppen lå og sov på deres værelse i kroen blev de overfaldet af en hobgoblin som kunne slå ret hårdt med de bare næver samt et væsen hvis type, gruppen ikke forsøgte at opklare. En brutal kamp fulgte - mest brutal for angriberne - der måtte bide i gulvet. Hobgoblinnen var død men den anden blev slået bevidstløs og taget til fange. Da medlemmer af militsen som var på vagt den nat, dukkede op, blev fangen overdraget til deres varetægt.

Dagen efter kunne Soranna fortælle at fangens identitet var Jarred, den købmand som tidligere havde forsøget at købe en ring fra gruppen og også den samme købmand som gruppen via Soranna havde købt gigant jernhandsken tilbage fra. Hun var tilmed udsmykket med et helligt symbol af Erythnul, den onde gud for mord og slagteri - det fandt September ud af allerede om natten. Soranna kunne desuden fortælle at i Jarreds bolig havde man i kælderen fundet et alter viet til Erythnul der var smykket med effekter fra mordofrene i nogle hidtil uopklarede mord - heriblandt fra den nyligt myrdede flygtningefamilie. De havde dog ikke fundet Jarreds formue, som hun burde have haft. Soranna spåede en hurtig rettergang da byen var i fuld gang med evakuering.

Lidt spekuleren og sammenligning af noter viste også at den mystiske kutteklædte person i skoven som var igang med at handle med goblin worgryttere (worg-rustninger mod fanger) sandsynligvis var Jarred.

Imens havde gruppen gået over deres viden og fandt blandt andet dette brev frem, som var fundet i Vraath Keep


TOP HEMMELIGT - DEN RØDE DOMMEDAGSHÅND

Dødsstraf for enhver som ikke har tilladelse til at læse

Nuværende situation

We samler vore styrker ved Cinder Bakker som forberedelse til marchen mod menneskenes færgeby. Horden inkluderer tusinder af goblinoid krigere under kommando af vore loyale præster af Tiamat.

Vi har i øjeblikket 4 Ormeherrer som leder vor store hær: Undertegnede Koth, Saarvith - han er goblin bueskytte, Ulwai Stormkalder - hun er en hobgoblin sanger og Hravek Kharn - han er hobgoblin og een af Tiamat's Kløer.

Ormeherre Saarvith er blevet sendt på en hemmelig mission til byruinen Rhest. Ormeherre Hravek Kharn kommanderer hærens hovedstyrke. Jeg ved ikke præcist hvor Ormeherre Ulwai Stormkalder er og hvad hendes ordrer er.

Den høje Ormeherre, vores respekterede leder Azarr Kul, den mest magtfulde drage-humanoid nogen sinde, forventer store ting fra mig. Jeg hilser ham og håber at jeg snart kan vende tilbage til hans base i templet i bjergenes hjerte snart. Jeg er rede i Tiamats navn!

Hæren er vokset siden sidst og består nu at dusiner af goblins, hobgoblins, bugbears og ogre stammer fra Ormerøg bjergene.

Azarr Kul har også flere drager der tjener ham nu. Desværre har jeg kun snakket med den grønne, Ozyrrandion.

Kraniekløftbroen er en strategisk nøgle til erobringen af dalen. Hvis vi mister kontrollen over den så vil det forsinke hæren i flere dage. Det må ikke ske!

Menneskebyen Drellins Færgeby er det første mål under angrebet på Elsir Dalen. Jeg er sikker på at jeg personligt vil lede angrebet da jeg indtil videre har kontrolleret dette område så godt!

Ormeherre Koth, Senior Kommandør og Ormeherre

Hvad nu?

I har følgende opgaver:

Det store spørgsmål lige nu er hvordan I vil styrte broen i kløften.