Hekseskovene

- hvor en hydra tager Pem fra gruppen

Næste formiddag kom Soranna forbi og fortalte at der havde været et overfald på en bebyggelse udenfor byen. Femogtyve mænd, kvinder og børn var fundet døde og der var også folk som var forsvundet. Hun gav også gruppen to potions med Natural Armor og éen potion med Cat's Grace.

Over middag to gruppen så afsted for at finde spor ude ved den overfaldne bebyggelse. Elfin fandt da også spor efter humanoids og store ulve som førte tilbage og forbi Heksestien - en gammel sti der snor sig gennem skovene - og helt over til Morgenvejen, hvor røverne var gået ind i skoven. På dette tidspunkt var klokken 6 om aftenen og gruppen valgte at vende tilbage til Heksestien og finde Jorrs hytte inde i skoven, som Soranna havde anbefalet.

Hytten blev fundet uden de store problemer og gruppen viste sig fra sin venlige side. Jorr's tre store hunde, Rex, King og Plet var godt nok lidt bidske men da Jorr havde accepteret gruppen så voldte de ikke flere problemer. Jorr blev først hyret til 10 gp om dagen men opgav at tage sig betalt da han fandt ud af at gruppen var på goblinnejagt.

Næste dag efterlod gruppen hestene hos Jorr og drog ud i skoven. Soranna havde fortalt at det var et godt bud at goblinnerne havde sat hovedkvater op i Vraath Keep - Vraath Borgen - og Jorr gav hende ret og indvilligede i at guide gruppen derhen.

Spelling Bee kender noget til borgen og han fortæller:

Vraath Borg er en ruin, men engang var den hovedsæde og magtcentrum i området. Borgen var nøglen til forsvaret af Morgenvejen. Få år før byen Rhest faldt arvende en ung ambisiøs mand ved navn Amery Vraath borgen. Da Rhest kongedømmet brød sammen gjorde han krav på Hekseskovene og satte sig for at udrydde monstrene i området og især de skovgiganter som boede længere inde i skoven. Snotænderne var de kendt som og de holdt sig mest for sig selv men tog af og til på røvertogt. på Morgenvejen.

Amery samlede en imponerende gruppe af handelsrejsende, købmænd og eventyrere og tidlig en sommerdag ledte han dem mod Snotænderne. Kampen var voldsom men hen under aftenen havde Amery vundet og giganterne lidt et forsmædeligt nederlag. Styrken brændte giganternes lejr til grunden og drog så sejrrig hjem til Vraath Borgen.

Men sejren blev kortvarrig. Kun én uge efter havde de overlevende Snotænder regrupperet sig og den indledte et frygteligt modangreb på Vraath Borg selv under et voldsomt tordenvejr. Gennem hele natten bombarderede Snotænderne borgen med kampesten og dyngede forgiftede kæmpepile ind over borgmuren mens lyn oplyste natten og hård regn gjorde forsvaret vanskeligt.

Da daggryet kom lå kun fire Snotænder døde mens ingen af borgens soldater eller beboere var tilbage. De som havde overlevet, tog Snotænderne med sig som hovedret i deres sejrsfest. Kun Amery var tilbage - han var i nattens løb blevet ramt af en pil og i håbet om at undgå døden havde han trukket sig tilbage til borgens kælder. Men i stedet døde han en langsom død som følge giften på pilen.

Rygtet vil vide at Amery's genfærd hjemsøger ruinen og at de som vover at rejse på Morgenvejen om natten fortæller at de nogen gange kan høre lyden af hans forpinte skrig komme fra et sted dybt under jorden.

Da gruppen kom til stedet hvor Heksestien krydser Morgenvejen, løb de ind i et møde mellem en person som viste sig at være cleric af Erythnul - gud for had, misundelse, onde hensigter, panik, grimhed og nedslagtning - og tre worg ryttere og en enkelt helvedeshund samt en fange. De tre worg ryttere var alle goblins og een af worgene havde opdaget gruppen og var igang med at advare mødets deltagere om de udbudne gæter. Men Elfin's fine elversanser havde også advaret ham og det reddede gruppen fra at løbe ind i et hastigt opsat baghold.

Det kom naturligvis til kamp, men da Kurn gjorde Pem kæmpestor så blev kampen hurtigt så ulige at helvedeshunden og de to resterende worg ryttere besluttede sig for at flygte. Een af dem klarede det ikke. Den flygtende worg rytter skød på fangen som faldt omkuld.

Fem af syv hovederI kampens førte sekunder havde clericen kaster Bull's Strengh på een af worg rytterne og så gjorde han sig usynligt. Øjensynligt for at kunne forsvinde ubemærket. I hvert tilfælde blandede clericen sig ikke mere i kampen.

September reddede fangen som viste sig at være taget til fange dagen før i den overfaldne bebyggelse. Han var en ung 17-årig karl og han var gennembanket, helt nøgen og skræmt halvt til døde. Septembers fik ham dog beroliget og han fik et tæppe af Elfin og så sendt henad Heksestien mod Jorr's hytte.

Een af worgene var bevidstløs men ikke død. Den blev vækket med en False Life og forhørt under trusler om død men ellers uden vold. Den var hadefuld men samarbejdede alligevel, hvis den da altså ikke løj mellem tænderne. Den fortalte at den var en del af en hær på tusinder, at lederen var Ormeherren Koth, at hans hovedsæde ganske rigtigt var Vraath Keep. Og så fik worgen lov til at løbe - False Life ville alligevel løbe ud om nogle få timer.

Gruppen fortsatte op af Morgenvejen som ledte mod Vraath Keep. På vejen kom de forbi flere forladte hytter, nogle for længe siden og andre for nyligt. Morgenvejen krydsede også flere vandløb og mudrede vande. Derfor anede gruppen ikke uråd da de midt på en bro blev angrebet af en syv hovedet hydra. Gruppen blev hurtigt hårdt trængt, og på et tidspunkt gik der kun få sekunder mellem at Pem faldt omkuld i brystdybt mosevand og at Kurn gjorde det samme, mens Spelling Bee ramte broen efter nogle grimme bid. Elfin fik reddet begge barbarerne op og September helbredte dem så godt hun kunne.

Gruppen kæmpede med ryggen mod muren, da hydraens lange halse kunne nå gruppens medlemmer på broen uden at de kunne gøre gengæld hvis de ikke kom ned i vandet. Alligevel pådrog hydraen sig dybe sår, der til gruppens ærgelse dog lukkede sig af sig selv ret hurtigt.

Da Pem faldt omkuld valgte hydraen at tage ham med sig ned i vandet da den dykkede. Resten af gruppen samlede sig selv op og sorgen og modløsheden bredte sig. Jorr fortalte om en hytte længere oppe af Morgenvejen hvor gruppen gik hen for at komme sig over kampen.

Jorr fortalte i øvrigt om aftenen at hydraen sikkert var lokket til af den ondskab som havde indtaget skoven - goblinnerne. Normalt bor hydraerne og andre onde monstre meget længere inde i skoven.

Hvad nu?

I er igang med at fjerne truslen fra hobgoblinnerne i området omrking Drellins Færgeby:

Jeres anden opgave er:

I har en uge til at tjene jeres løn i. I har rekruteret Jorr med søde ord om at dræbe goblinner og er nu på vej mod Vraath Keep for at se hvad I kan gøre der.