Drellins Færgeby

Efter 6 år og 6 uger ankom gruppen til en lille by ved navn Drellings Færgeby. Gruppen er i besiddelse af et kort og vejen til krydset på kortet går - efter Spelling Bee's bedste overbevisning - gennem denne lille by og videre mod bjergene. Vejen indtil nu har været lang, varm og uden hændelser.

Men tæt på Drellins Færgeby løb gruppen ind i et baghold der var lagt tæt ved et lille landbohus. Seks hobgoblins rejste sig fra buskaset og skød ned på gruppen der befandt sig på hulvejen som gik mellem to skrænte. Bagholdet var vel planlagt og tilrettelagt og gruppen var i problemer. Men efter kort tid døde den første hobgoblin ved Pem's overdimentionerede våben, hvilket fik to hobgoblins der befandt sig i huset til at træde ind på kampscenen samtidig med at en hellhound ankom fra længere oppe ad vejen. Den ene af de nye hobgoblins var præst - af Tiamat viste det sig senere - og han gjorde sig usynlig, og benyttede den tilstand til at hidkalde en ekstra hellhound, holde Pem på magisk vis, beordre Elfin rundt (det lykkedes dog ikke), velsigne sine fæller, helbrede dem og andre ulykker. Alt imens listede den sidst overlevende af de originale seks overfaldsmænd væk med alvorlige sår på kroppen (og et par af Elfin's pile).

Den anden hobgoblin var en ganske effektiv kriger med et short sword i hver hånd. Kurn gik i klinch med ham og måtte næsten betale den yderste pris for det, men heldigvis blev September træt af at slå på en hellhound og hun kastede holdt ham med magi mens Pem belærte ham noget om fejltagelsen ved at overfalde fredelige rejsende.

Elfin ville også frem for at se hvad der foregik oppe ved landbohuset, men på vejen derop løb han ind i den usynlige præst som han straks forsøgte at gå i klinch med. Præsten forsvarede sig med sit våben og Elfin måtte opgive sit forehavende - men med det voldsomme angreb på Elfin blev usynligheden brudt og præsten måtte snart bide i støvet.

På dette tidspunkt dukkede der syv nye hobgoblins op i trav op mod gruppen. Spelling Bee, der havde nedlagt en hellhound med de bare næver (og lidt magi) tog vamt imod dem med en ildkugle, der droppede fem af de syv. Den sjette hobgoblin døde ved Elfin's pil og så skreg den sidste hobgoblin - endnu en fyr med to short swords: "Horden vil hævne det her!" og tog benene på nakken. Kurn kunne dog nemt indhente ham og et kort slag udspillede sig - en kamp der endte med hobgoblinnens død.

Gruppen samlede alle effekterne sammen - de fandt det ugegamle lig af en bonde inde i huset samt ligene af en handelsrejsende og hans tre livvagter - døde i omtrent 2-3 dage. Hobgoblinner havde endnu ikke fordelt deres fundne loot mellem sig hvilket gjorde det nemmere for gruppen at kræve denne døde handelsrejsendes ejendele til sig selv.

Efter lidt tiltrængt healing ankom gruppen så til Drellins Færgeby kl halv otte om aftenen. De blev mydt af byvagten der udspurgte dem om deres ærinde og ledte dem videre til Det Gamle Tolderhus, der tjente som rådhus og vagtcentral.

Inde i Det Gamle Tolderhus fik de audiens hos Kaptajn Soranna og byrådsformand Norro Wiston.

Soranna i Drellins Færgeby Norro Wiston i Drellins ferry
SorannaNorro Wiston

De tog fortalte at byen var i en slem knibe. En aggresiv hobgoblin stamme på mindst 50, men nok nærmere hundrede individder gjorde yderområderne omkring Drellins Færgeby usikker. Beboelser blev overfaldet og folk blev dræbt. Soranna og Wiston frygter at de måske kan finde på at angribe selve byen. Hertil kommer at de overfalder handelsrejsende på Morgenvejen - byens livsnerve. Uden trafik på Morgenvejen vil byen gå fallit og dø ud. De to håber på at gruppen er svaret på deres bønner, men gruppen vil hellere have betaling. De to parter enes om 700 gp og nogle scrolls og potions som betaling for en uges arbejde med at udskadeliggøre stammen og holde vejen åben. Desuden ville Wiston lægge et ord ind hos våbensmeden så gruppen kan sælge deres loot til 75% af normal købspris. Hobgoblinnerne har kontrol over hunde som kan ånde ild, dragemænd og et monster der kan skyde spyd med halen.

Gruppen sov på kro om natten - Spelling Bee på eneværelse og resten på et firmandsværelse (Elfin sad dog i en stol). Næste dag om morgenen fik gruppen identificeret de fleste af deres magiske items (på nær et antal potions, der nu bærer mærket: "A"). Derefter - hen under middag - besøgte de våbensmeden og solgte meget af de fundne ting. Ved kaffetid om eftermiddagen var de klar til aktion.

Hvad nu?

I har 2 opgaver:

I har en uge til at tjene jeres løn i. Kaptajn Soranna anbefalede at I opsøgte Jorr, der er ranger og bor alene med sine 3 hunde ude i Hekseskovene, hvis I vil derind. Han kender skovene bedre end nogen anden.